Pikantna salsa pomidorowa

  • wyświetlono: 1351 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Salsa ze świeżych pomidorów z dodatkiem papryczki chilli, czosnku i cebuli, doskonała jako dip do chrupiących przekąsek.

IMG_20200503_084031_919

Składniki

6 pomidorów
1 czerwona papryczka chilli
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pikantna salsa pomidorowa

  • Pikantna salsa pomidorowa1. Pomidory wkładamy do wrzątku i trzymamy 2 minuty. Po wyjęciu ściągamy skórkę, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka i na małym ogniu stale mieszając gotujemy do zmięknięcia. Zdejmujemy z gazu, studzimy.
  • Pikantna salsa pomidorowa2. Cebulę, czosnek i papryczkę chilli, blendujemy na gładką masę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy solą do smaku, serwujemy z nachosami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaPomidoryczosnekpapryka chilliwegetariańskiekuchnia meksykańskasalsa

Komentarze

Podobne przepisy

salsa

Dodane przez: joanna30

Salsa

Na ciepło doskonała do pieczonego...

Dodane przez: PolskaGotuje

Śledzie w pomidorowej salsie w wydrążonej...

Elegancka przystawka ze śledzi...

Śledzie salsa

Dodane przez: anetamlp

Śledzie salsa

Pyszne śledzie w słodko-kwaśnym...

Śledzie w sosie salsa

Dodane przez: AngeliqueVonD

Śledzie w sosie salsa

Połączenie ryby po grecku i koreczków...

Śledzie salsa

Dodane przez: ciasteczko1990

Śledzie salsa

Te śledzie goszczą na moim stole...

Paprykowa Salsa z kolendrą

Dodane przez: dominikajasiel

Paprykowa salsa na gilla

Wymyśliłam ten przepis w tamtym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE