Sałatkowe kęsy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Niebanalny sposób zarówno na dekorację stołu jak i przekąskę.

  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb pszenny kromka: 2 sztuki
    - makaron ryżowy: 25 dekagramów
    - ananas z puszki, bez soku, w kawałkach: 1 sztuka
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - szynka drobiowa: 30 dekagramów
    - kukurydza puszka: 1 sztuka
    - majonez mały słoik: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Bezy Sałatki Szynki

Sałatkowe kęsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy ugotować. Do miski wsypać kukurydzę, ugotowany makaron. Ogórka zetrzeć na tarce o grubym oczku, szynkę pokroić w kosteczkę, ananasa również w kostkę. Wymieszać z majonezem. Z chleba wykroić kieliszkiem kółeczka i nałożyć po łyżce sałatki. w to wbić wykałaczki lub ozdobne patyczki. Resztę sałatki przełożyć do salaterki. Sałatkowe kęsy spełniają rolę ozdoby stołu, ale są też małym smacznym kęsem pomiędzy innymi potrawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować