Sałatka z tuńczykiem na białkach

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

sałatka

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml białek
    puszka tuńczyka
    kawałek białej rzodkwi lub kilka rzodkiewek
    pęczek szczypiorku
    5-6 listków czosnku niedźwiedziego
    3 papryczki peperoni czereśniowe ze słoika
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Sałatka z tuńczykiem na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka lekko rozmącamy i wylewamy na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię, przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu aż białka zupełnie się zetną, wtedy możemy je obrócić, chociaż nie ma takiej konieczności. Studzimy białka i kroimy w kostkę. Wkładamy do miski i dodajemy resztę produktów, posiekany czosnek i szczypiorek, drobno pokrojone papryczki, rzodkiew kroimy w cieniutkie plasterki i rozdrobnionego tuńczyka osączonego z zalewy. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec mieszamy sałatkę z majonezem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować