Sałatka z tuńczykiem i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taką sałatkę możecie zrobić jak wam zostanie ryż z obiadu ale nie tylko. Tak naprawdę 30 minut przygotowania i mamy lekką i smaczną przekąskę. Wykorzystałam groszek mrożony bo wolę go od konserwowego.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu

    1 papryka czerwona

    120 g tuńczyka w puszcze w zalewie własnej

    1/2 szklanki groszku mrożonego

    6 pomidorów suszonych

    1 garść rukoli

    1 cebula czerwona

    sól, pieprz czerwony

    oliwa z pomidorów suszonych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka z ryżem

Sałatka z tuńczykiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż płuczę na sitku, przekładam do garnka, wlewam łyżkę oliwy, szklankę wody. Gotuję do miękkości i studzę. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Paprykę kroję w kostkę, cebule drobno. Ryż przekładam do miski, dodaję tuńczyka, paprykę, cebule, pokrojone pomidory. Rukolę też kroję. Groszek gotuję w niewielkiej ilości wody aż będzie miękki. Dodaję do miski. Wlewam z cztery łyżki oliwy z pomidorów suszonych. Ma ona fajny smak. Doprawiam solą, pieprzem i mieszam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować