Sałatka z szparagami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Wiosenną porą kiedy jest sezon na szparagi możemy przygotować taką smaczną i lekką sałatkę. Możemy ją przygotować na kolację lub do pracy, polecam.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50 gram rukoli
    200 gram zielonych szparagów
    2-3 jajka ugotowane na twardo
    2 małe pomidory
    1 mała cebula
    Olej lniany
    Przyprawa do sałatek
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Ruklę myjemy, osuszamy z nadmiaru wody, obrane jajka i pomidory kroimy w ćwiartki, cebule kroimy w krążki. Na talerzu układamy ukolę oraz pozostałe składniki, polewamy olejem lnianym i posypujemy przyprawą do sałatek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować