Sałatka z ryżu i zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Iwona Walczak.Uwielbiam przyrządzać wszelakiego rodzaju sałatki i surówki. W moim domu do obiadu zawsze musi być warzywny akcent.

  • Łatwy

Składniki:

  • - saszetka ryżu: 1 sztuka
    - puszka groszku (mała): 1 sztuka
    - natka pietruszki (posiekanej): 3 łyżki
    - ogórki konserwowe: 2 sztuki
    - sos tatarski: 1 szklanka
    - jabłko: 1 sztuka
    - cytryny (sok z 2 cytryn): 2 sztuki
    - sól (doprawić do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (doprawić do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - estragon (wg uznania): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z ryżu i zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z ryżu i zielonego groszku 1. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
  • Sałatka z ryżu i zielonego groszku 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy
    w drobną kostkę. Ogórki i obrane jabłko też kroimy w kostkę.
  • Sałatka z ryżu i zielonego groszku 3. Jajka, ogórki, jabłko, groszek i posiekaną natkę pietruszki dodajemy do ryżu.
  • Sałatka z ryżu i zielonego groszku 4. Mieszamy z sosem tatarskim i sokiem z cytryny, doprawiamy
    do smaku. Podajemy do mięs i wędlin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować