Sałatka z rakami

  • wyświetlono: 54 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna propozycja na przyjecie karnawałowe

20190925_154312
  • 8 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

Opakowanie mrożonych raków
1 torebka ryżu 3 kolorowego
Pół puszki kukurydzy
Pęczek koperku
Pęczek szczypiorku
Pół świeżego ogórka
Mała kostka sera żółtego
Majonez
1 opakowanie sosu koperkowo ziolowego do sałatki
Majonez

Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka z rakami

  • Sałatka z rakami1. Raki gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Studzimy i obieramy mięso.
    Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu mieszamy ryż z mięsem raków, posiekanymi szczypiorkiem i koperkiem, pokrojonym w kostkę obranym ogórkiem i odsączona z zalewy kukurydzą. Majonez mieszamy z sosem koperkowo ziołowym. Dodajemy sos do sałatki, mieszamy i wkładamy do lodówki.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Sałatka z rakami

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka z kolorowym makaronem

Dodane przez: bogusia82

Sałatka z kolorowym makaronem

Szybka i smaczna sałatka z kolorowym...

sałatka z tortellini

Dodane przez: capri

Sałatka z tortellini i szynką

Sałatka z tortellini to co więcej...

Sałatka z selerem naciowym

Dodane przez: zandero99

Lekka sałatka z selerem naciowym

Kolejny przepis skierowany przede...

Sałatka z kurczakiem

Dodane przez: rena123

Sałatka z kurczakiem

Prosta, ale bardzo smaczna sałatka....

Sałatka brokułowa z kurczakiem

Dodane przez: akrobatka22

Sałatka brokułowa z kurczakiem

Pyszna sałatka z brokułami, jajkiem...

Sałatka z czerwonej fasoli

Dodane przez: bietka

Sałatka z czerwonej fasoli

Bardzo szybka sałatka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE