Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka świetnie nadaje się na lekką kolację jak i na drugie śniadanie do pracy. Smaczna, lekka, zawierająca zdrowe składniki, a jednocześnie pożywna. Przygotowane jej zajmie tylko chwilę.

  • 30 min

Składniki:

  • pęczak - 100 g
    masło – 1 łyżka
    wędzony łosoś – 100 g
    pomidory koktajlowe – 200 g
    pesto z suszonych pomidorów – 2 łyżki
    szczypiorek posiekany – 2 łyżki
    sól morska– do smaku
    masło – 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pęczaku i wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pęczak bardzo starannie wypłukać, kilka razy zmieniając wodę. W garnku zagotować szklankę wody, dodać sól do smaku i łyżkę masła. Dodać opłukaną kaszę i gotować pod przykryciem 15 minut. Wyłączyć gaz i nie zdejmować pokrywki z garnka do momentu, aż kasza przestygnie.
  • 2. Wystudzony pęczak wymieszać z pesto z pomidorów. Dodać pokrojone pomidorki koktajlowe i wędzonego łososia. Wymieszać, doprawić do smaku solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Pomidor Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Carpaccio z buraczków i wędzonego łososia

To może cię zainteresować