Carpaccio z buraczków i wędzonego łososia

4.5 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

Pyszna i efektowna przekąska.

Składniki:

  • 1. Składniki podstawowe:
    2 nieduże buraczki
    125g łososia wędzonego na gorąco
    100g kaszy jaglanej

    2. Składnik podstawowy dodatkowy:
    op. kiełków rzodkiewki

    3. Składniki robocze:
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka soku z cytryny
    sól himalajska z młynka
    pieprz czarny z młynka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przystawki Buraczki

Carpaccio z buraczków i wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki wyszorować i upiec (zawinięte w folię) lub ugotować do miękkości (ok 1 godzina). Ostudzić i obrać. Pokroić w cieniutkie plasterki. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
  • 2. Na talerzach układać plasterki buraczków tworząc okrąg. Posypać kaszą i podzieloną na mniejsze kawałeczki rybę. Danie udekorować kiełkami, polać oliwą i sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem.

Porady

Z podanych składników powinno wyjść 3 takie porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kiełki Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować