Sałatka z ogórków - obiadowa

5 (151 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna chrupiąca sałatka, sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub przystawka do grilla.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 młode ogórki
    1/2 małej cebuli czerwonej
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka siekanego koperku
    1/2 łyżeczki cukru
    1/4 łyżeczki soli
    2 łyżki octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka z ogórków - obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć i zetrzeć na tarku na plasterki, zasypać solą i cukrem zostawić na 5-10 minut aż puszczą sok.
  • 2. Czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Ogórki odcedzic z soku. Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku i wstawić do lodówki do schlodzenia. Smacznego.

Porady

Jeśli używamy ogórków z własnej plantacji nie potrzeba ich obierać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować