Sałatka obiadowa z pomidorów oraz ogórków świeżych i konserwowych

2.86 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta, bardzo smaczna, bardzo łatwa do wykonania - popularna sałatka z pomidorów i ogórków. Dodatek ogórków konserwowych i sosu z musztardą francuską zamiast jogurtu lub śmietany zupełnie ją odmienił. Polecam :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie pomidory
    1 średni ogórek szklarniowy
    1 mała cebula czerwona
    5 małych ogórków konserwowych
    1 łyżka posiekanego koperku
    sos:
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
    1 łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

2.86 (7 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Sos do sałatki

Sałatka obiadowa z pomidorów oraz ogórków świeżych i konserwowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i ogórka szklarniowego myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Cebulę również obieramy, płuczemy i osuszamy. Ogórki konserwowe osączamy z zalewy. Pomidory i ogórka świeżego kroimy w kostkę lub grubsze ćwierćplasterki, cebulę w cienkie ćwierćplasterki, ogórki konserwowe w plasterki lub półplasterki. Pokrojone warzywa mieszamy z koperkiem. Składniki sosu dokładnie mieszamy i łączymy z sałatką. Jeszcze raz całość mieszamy i od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Konserwowe ogórki Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować