Sałatka z kapustą pekińską, porem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zdrowa sałatka, która świetnie sprawdzi się do obiadu czy grilla, a także na rodzinne imprezy. Jest smaczna, pożywna i robi się ją w kilka chwil.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kapusty pekińskiej
    0,5 papryki czerwonej
    0,5 papryki żółtej
    1 mała puszka kukurydzy
    Trochę natki pietruszki
    0,5 jasnej części pora
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany gęstej 18%
    Sol
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapustą pekińską, porem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy drobno. Papryki kroimy w mała kostkę. Pora kroimy na pół i cienkie plasterki. Pietruszkę drobno siekamy.
  • 2. Warzywa mieszamy w misce i doprawiamy solą i pieprzem. Majonez i śmietanę mieszamy razem do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie mieszamy z warzywami. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować