Pyszna i zdrowa sałatka - bardzo kolorowa! Z kapustą pekińską, serem feta i ziarnami słonecznika wzbogacona smakiem oleju słonecznikowego. Idealna na grilla. :)
15 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
mała główka kapusty pekińskiej,
10 pomidorków koktajlowych,
1/3 ogórka zielonego,
mała papryka czerwona,
1/2 posiekanego pęczka koperku,
opakowanie fety lub sera sałatkowego,
garść posiekanego szczypiorku,
większa garść ziaren słonecznika,
2 łyżki oleju słonecznikowego.
Sałatka z kapustą pekińską, fetą i ziarnami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki.
Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę.
Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni.
Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem.
Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze