SAŁATKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ, FETĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA

4.44 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa sałatka - bardzo kolorowa! Z kapustą pekińską, serem feta i ziarnami słonecznika wzbogacona smakiem oleju słonecznikowego. Idealna na grilla. :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    mała główka kapusty pekińskiej,
    10 pomidorków koktajlowych,
    1/3 ogórka zielonego,
    mała papryka czerwona,
    1/2 posiekanego pęczka koperku,
    opakowanie fety lub sera sałatkowego,
    garść posiekanego szczypiorku,
    większa garść ziaren słonecznika,
    2 łyżki oleju słonecznikowego.
Wystaw ocenę:

4.44 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapustą pekińską, fetą i ziarnami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki.
    Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę.
    Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni.
    Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem.
    Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować