Sałatka z buraków i twarogu

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i twaróg to duet niezawodny, otrzymamy pyszną, prostą do przygotowania, sałatkę.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 buraków
    250 twarogu chudego
    Pęczek natki pietruszki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka miody
    Cytryna
    Oliwa
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z buraków i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Następnie wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Natkę posiekać i połowę dodać do buraków. Twaróg pokruszyć i połączyć z burakami. Doprawić do smaku sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z sokiem z drugiej połówki cytryny, szczyptą soli i pieprzu oraz miodem. Dodać 3 łyżki oliwy i chwilę ucierać. Powstałym sosem polać sałatkę i posypać resztą natki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Natka pietruszki Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować