Sałatka śledziowa na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety zalać zimną wodą i moczyć ok. 2-3 godziny, najlepiej w lodówce. W trakcie moczenia, wymieniać wodę, wyjąć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę, przełożyć do miski.
2.Fasolkę, i groszek osączyć z zalewy, przełożyć do miski. Ogórki osączyć i razem z jabłkiem pokroić w kostkę. Por pokroić w pół talarki. Przełożyć do miski.
3.Sos: majonez połączyć z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać posiekany koperek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z resztą składników w misce. Sałatkę przykryć i wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Komentarze