PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sałatka śledziowa na zielonohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/84/salatka-sledziowa-na-zielono.jpeg25921728http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/salatka-sledziowa-na-zielono-1
pół kg płatów śledziowych (matiasów)
200 g marynowanej fasolki szparagowej
biała część pora
1 zielone jabłko
puszka groszku
2 ogórki konserwowe
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka śledziowa na zielono
1.
Filety zalać zimną wodą i moczyć ok. 2-3 godziny, najlepiej w lodówce. W trakcie moczenia, wymieniać wodę, wyjąć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w kostkę, przełożyć do miski.
2.
Fasolkę, i groszek osączyć z zalewy, przełożyć do miski. Ogórki osączyć i razem z jabłkiem pokroić w kostkę. Por pokroić w pół talarki. Przełożyć do miski.
3.
Sos: majonez połączyć z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać posiekany koperek oraz sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z resztą składników w misce. Sałatkę przykryć i wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze