Moja sałatka, która idealnie pasuje na piknik.Sezonowy kalafior, świeży koperek z makaronem i czerwoną papryką oraz sosem majonezowym.Taka świeża,taka chrupiąca,taka wyrazista.Jest pysznie!
Sałatka "pora na kalafiora" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku z osoloną wodą ugotować makaron ( według przepisu na opakowaniu,przeważnie około 6 minut).
2.Kalafior umyć,odciąć różyczki,resztę wyrzucić.Różyczki zblanszować 4-5 minut we wrzącej wodzie.Nie powinien być miękki,tylko chrupiący.Po wyjęciu z wody kalafior pokroić (drobno).
3.Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne,pokroić w drobną kostkę.
4.Koperek umyć,posiekać.Majonez wymieszać z jogurtem,dodać sól,pieprz,ponownie dokładnie wymieszać.
Komentarze