Sałatka korzenna z curry

0 (0 ocen)

Sałatka z młodej marchewki i cukinii konserwowej doprawiona przyprawami korzennymi i curry.

Składniki:

  • 400 g cukinii konserwowej lub korniszonów (słoik 0,9 L)
    250 g młodej marchewki
    1/2 pęczka szczypiorku
    1/2 pęczka koperku
    2 łyżki majonezu
    po szczypcie: curry, gałki muszkatołowej, goździków mielonych, ziela angielskiego mielonego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka korzenna z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka korzenna z curry 1. Marchewkę oskrobać, ugotować (około 10 min) w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Następnie pokroić w talarki. Cukinię/korniszony pokroić w kostkę. Zieleninę posiekać.
  • Sałatka korzenna z curry 2. Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać przyprawy i doprawić do smaku. Odłożyć do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować