Sałatka jarzynowa z tuńczykiem

4.48 (174 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Postanowiliśmy lekko podrasować tradycję. Wyszło bardzo smacznie i co ważniejsze, szybko.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler korzeniowy
    2 jajka
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym (80 g)
    1 puszka ciecierzycy
    1 puszka (mała) fasoli czerwonej
    1 czerwona cebula
    1 strąk marynowanej pieczonej papryki
    3 ogórki konserwowe
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Sałatka jarzynowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka jarzynowa z tuńczykiem 1. Ziemniaki, marchew, pietruszkę seler obieramy, gotujemy do miękkości. Kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Ciecierzycę i fasolę osączamy z zalewy.
    Cebulę siekamy.
    Korniszony i paprykę kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki przekładamy do większej miski razem z tuńczykiem (z zalewą), majonezem i musztardą.
    Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Przekładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sałatka na święta inna iż zwykle - wypróbuj

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować