Sakiewki z młodą kapustą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kapustę drobno posiekaj. Przepłucz pod wodą. Wrzuć do garnka zalej wodą , dodaj lyżeczkę soli. Gotuj od momentu zagotowania około 15 minut
2. Kapustę odcedzić . Marchew obierz, umyj, i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki
3. Do kapusty dodaj marchew, cebulę , posiekany pęczek koperku. Dodaj 2 łyżki. Całość duś około 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem
4. CIasto francuskie rozłóż i podziel na 8 prostokątów
5. Na każdy prostokąt nałóż przestudzoną kapustę i połowę parówki. Zawiń , brzegi przyciśnij widelcem. Na środku każdego prostokątu za pomocą noża zrób nacięcia.
6. Sakiewki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni i piecz do momentu aż ciasto się zezłoci
Komentarze