Sakiewki z młodą kapustą i parówką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Szybko i bardzo smacznie . Moi mężczyźni zajadali te sakiewki , że aż im się uszy trzęsły . Spróbujcie sami. Najlepiej smakują podane na ciepło.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    1/3 główki młodej kapusty

    1 młoda marchewka

    2 łyżki posiekanego koperku

    1 cebula

    sól, pieprz

    4-5 parówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sakiewki Przystawki

Sakiewki z młodą kapustą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę drobno posiekaj. Przepłucz pod wodą. Wrzuć do garnka zalej wodą , dodaj lyżeczkę soli. Gotuj od momentu zagotowania około 15 minut

    2. Kapustę odcedzić . Marchew obierz, umyj, i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki

    3. Do kapusty dodaj marchew, cebulę , posiekany pęczek koperku. Dodaj 2 łyżki. Całość duś około 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem

    4. CIasto francuskie rozłóż i podziel na 8 prostokątów

    5. Na każdy prostokąt nałóż przestudzoną kapustę i połowę parówki. Zawiń , brzegi przyciśnij widelcem. Na środku każdego prostokątu za pomocą noża zrób nacięcia.

    6. Sakiewki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni i piecz do momentu aż ciasto się zezłoci
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kapusta Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować