Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami

4.48 (187 ocen)

  • 15 min

Pyszna przystawka z pieczarkami i cebulką, doskonała na ciepło i na zimno- jeśli coś się uchowa, zanim wystygnie :-)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    250 g pieczarek
    1 cebula
    przyprawy
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.48 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sakiewki Przystawki

Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, wyczyścić i pokroić na małe kawałki, cebulę pokroić w ćwierćkrążki, doprawić i wszystko razem podsmażyć ok. 5 minut na łyżce masła. Można posiekaną bazylię, jeśli ktoś lubi
  • sakiewka 2. Ciasto francuskie podzielić na równej wielkości kwadraty (używam ciasta dostępnego w Biedronce, wychodzą z niego 4 ładne, duże sakiewki).
    Na środku każdego kwadratu położyć ok. dwie łyżki farszu z pieczarek i cebuli i ukleić sakiewki, można zawiązać je źdźbłem szczypiorku.
  • sakiewki faszerowane pieczarkami 3. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 10-15minut na blaszce wyłożonej folią do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować