Sakiewki z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso ze schabu z ulubionym farszem z młodej kapustki.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Cebula
    • 25 dag pieczarek
    • ¼ główki kapusty młodej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Papryka ostra
    • Koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy na plastry i rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • cebula 2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 3. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.
  • pieprz 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • kapusta 5. Kapustę szatkujemy i dodajemy do grzybów, prużymy 15 minut.
  • przecier 6. Następnie dodajemy przecier pomidorowy.
    Wsypujemy paprykę ostrą i chwilę gotujemy.
  • farsz 7. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, farszu nam zostanie, później wykorzystamy.
  • mięso 8. Wykałaczką spinamy na górze brzegi.
  • mięso 9. Układamy w woreczku do pieczenia.
  • 10. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    Po upieczeniu układamy mięso w naczyniu i obkładamy pozostałym farszem.
  • danie 11. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować