Surówka z kapusty kiszonej z mirabelkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka w przygotowaniu surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem słodkich mirabelek, cebuli i szczypiorku. Polecam do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag kapusty kiszonej
    garść mirabelek
    1/2 cebuli
    2 łyżki pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kapusty kiszonej z mirabelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odciskamy z soku i kroimy na drobno, wkładamy do miski. Mirabelki myjemy i osuszamy, kroimy i usuwamy pestki, kroimy na mniejsze kawałki.
    Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Pokrojone składniki dokładamy do miski i wlewamy oliwę. Doprawiamy do smaku i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mirabelki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować