Gulasz drobiowy z selerem i zieloną paryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gulasz drobiowy z selerem to smaczny pomysł na obiad. Jest on prosty i szybki w przygotowaniu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag piersi z kurczaka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1 zielona papryka
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1,5 szkl wody
    olej do smażenia
    Na sos :
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    4 łyżki zimnej wody
    1 łyżeczka mąki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z selerem i zieloną paryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną z wody pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę i wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, myjemy.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa do momentu, aż cebula będzie szklista. Przekładamy do garnka z mięsem razem z selerem. Po 20 minutach dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Do kubka wlewamy zimną wodę i wsypujemy mąkę, mieszamy. Wlewamy do gulaszu i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować