Gulasz drobiowy z papryką i porem

4.47 (144 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny gulasz z piersi kurczaka z papryką i porem. Polecam do ziemniaków, kaszy, ryżu lub makaronu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag piersi z kurczaka
    1/2 zielonej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    10 dag pora ( biała część )
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1,5 szklanki wody
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli
    kilka łyżek zimnej wody
    1 łyżka mąki
    olej do smażenia
    sól do smaku
    sól czosnkowa do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz drobiowy z papryką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy słodką papryką i solą, mieszamy i odstawiamy. Warzywa myjemy i czyścimy. Papryki kroimy w kostkę, a por w półkrążki. Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.
    Mięso przesmażamy na oleju i wkładamy do gotującej się wody. Na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa przez kilka minut i dokładamy do garnka z mięsem. Gotujemy do miękkości.
    W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę. Gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować