Ryżowe wafelki przełożone szpinakiem i rybą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ryz, szpinak i ryba w postaci zdrowych ryżowych wafelków z wkładką :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 male jajka
    1 woreczek ugotowanego ryżu
    1 łyżeczka nasion czarnuszki
    400 g białych filetów rybnych
    250 g sparzonego szpinaku
    1 mała cebula
    1 cytryna
    2 garści świeżego, posiekanego koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    4 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryżowe wafelki przełożone szpinakiem i rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11nyv03 1. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno pokrojona cebulę i zrumienić, do zrumienionej cebuli dodać szpinak, koperek, sol , pieprz, jogurt, 2 łyżki soku z cytryny. Dusić wszystko razem aż szpinak zrobi się dosyć gęsty. Odstawić.
    Filety rybne pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Odstawić.

    Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju, na rozgrzanym oleju przysmażamy kawali ryby.
  • image-0f28ie1 2. Jajka ubijamy ze szczyptą soli na gęstą pianę, dodajemy ryż, czarnuszkę oraz 1 łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy.
  • image-1habct8 3. Gofrownice rozgrzewamy do maksimum, wlewamy ciasto ryżowe i pieczemy na lekko zloty kolor.
    Gotowe wafelki ryżowe oddzielamy od siebie ostrym nożem. Z podanych składników wyszło mi 20 malutkich ryżowych wafelków serduszek :) .
  • image-2544502 4. Na ryżowe wafelki nakładamy najpierw szpinak, potem rybkę.
  • image-2bou5ss 5. Na górę nakładamy drugi wafelek.Takie ryżowe wafelki z wkładką są doskonale zaraz po przygotowaniu, można je również podgrzać w piekarniku posypane żółtym serem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ryż Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować