Ryż z filetem kurczaka , szpinakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Filet myjemy i kroimy kostkę, posypujemy papryką słodką, odrobiną papryki ostrej, czosnkiem oraz delikatnie oprószamy solą i pieprzem.Mieszając, dodajemy posiekana cebule i pokrojonego w piórka pora , smażymy na dużej patelni na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Nastepnie dodajemy pokrojona w kostke papryke, włoszczyznę, szpinak i kukurydze konserwowa.
Przyprawiamy do smaku, dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw..
Na koniec do fileta i warzyw ze szpinakiem dodajemy ryż , mieszamy.
Przed podaniem dekorujemy swieża natka. smacznego
Porady
jesli danie jest za suche , uzupełniamy kilkoma łyzkami bulionu warzywnego.
4 porcje.
Komentarze