Kotlety ryżowe z filetem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotowac wg. instrukcji , odstawić do wystudzenia.
Marchew , pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
Czosnek posiekać. Paparykę pokroić w kostkę .Pomidora sparzyć , obrać i pokroić.
Natkę posiekać.
Fileta pokroić w kostkę , oprószyć przyprawami i zeszklićna oliwie na rumiano, pod koniec smazenia dodać marchew , pietruszkę , czosnek , paprykę, pomidory oraz przyprawy
Wymieszać , odstawić do przestudzenia.
W misce umieść ryz , dodać warzywa , mięso , jajko , posiekana natkę i bułkę tarta , wyrobić na jednolitą masę.
Formować okrągłe kotleciki i smazyć na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku , smacznego:)
Komentarze