Kotlety ryżowe z filetem i warzywami

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

polecam:)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    1 wiekszy pojedynczy filet kurczaka
    1 papryka
    1 młoda marchew
    kawałek pietruszki
    1 pomidor
    1 zabek czosnku
    pęczek świeżej natki
    bazylia
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta ,
    ● olej , oliwa
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Kotlety ryżowe z filetem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotowac wg. instrukcji , odstawić do wystudzenia.
    Marchew , pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o duzych oczkach.
    Czosnek posiekać. Paparykę pokroić w kostkę .Pomidora sparzyć , obrać i pokroić.
    Natkę posiekać.
    Fileta pokroić w kostkę , oprószyć przyprawami i zeszklićna oliwie na rumiano, pod koniec smazenia dodać marchew , pietruszkę , czosnek , paprykę, pomidory oraz przyprawy
    Wymieszać , odstawić do przestudzenia.
    W misce umieść ryz , dodać warzywa , mięso , jajko , posiekana natkę i bułkę tarta , wyrobić na jednolitą masę.
    Formować okrągłe kotleciki i smazyć na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron.
    Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku , smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować