Rybna z ziemniakami

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię tworzyć łatwe i szybkie dania. Taka jest ta zapiekanka. Może się nią nasycić liczne gronogłodnych osób.

Składniki:

  • 4 płaty ryby
    1 kg ziemniaków
    puszka kukurydzy
    1-2 cebule
    3 jajka
    20 dag żółtego sera
    przyprawa do ziemniaków
    przyprawa do ryb
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybna z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki. Smażymy na złoto. Osączamy z tłuszczu.
  • 2. Rybę kroimy na kawałki, przyprawiamy i smażymy. Cebulę siekamy i smażymy na złoto. Kukurydzę osączamy. Ser ścieramy na tarce.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: ziemniaki (posypujemy przyprawą do ziemniaków), rybę, cebulę i kukurydzę. Rozbijamy jajka,
    doprawiamy je solą i pieprzem i zalewamy zapiekankę. Pieczemy 30 minut w temp. 180 °C. Przed końcem pieczenia posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Śledzie

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować