Ryba w sosie szpinakowym z żurawiną, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym.

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny pomysł na obiad rybny w sosie szpinakowym.
Żurawina dodaje lekkiej słodkości .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g fileta np z dorsza + łyżka oleju do podsmażenia
    250 szpinaku mrożonego
    3 ząbki czosnku
    2 garści żurawiny
    120 g suszonych pomidorów w paski
    3 łyżki jogurtu greckiego
    100 g sera pleśniowego
    garść orzechów włoskich
    parmezan do posypania
    łyżka masła
    pieprz cytrynowy, przyprawa do ryb
    sól + pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Ryba w sosie szpinakowym z żurawiną, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na większe kawałki .
    Doprawić przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym.Delikatnie podsmażyć .
  • Ryba w sosie szpinakowym z żurawiną, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 2. Sos szpinakowy:
    Masło rozpuścić na patelni ,dodać posiekany czosnek ,podsmażyć .
    Szpinak dobrze rozmrozić,dodać do czosnku i podsmażyć ok 15 minut .
    Po tym czasie dodać żurawinę , odsączone z zalewy pomidory ,pokruszony ser pleśniowy i jogurt grecki .Całość wymieszać .Doprawić .
  • Ryba w sosie szpinakowym z żurawiną, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 3. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem .Całość posypać startym parmezanem i posiekanymi orzechami włoskimi .
    Piec w piekarniku 15-25 minut w 190 stopniach .

Porady

Jeśli sos wydaje nam się za gęsty , można dodać trochę wody .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować