Kurczak w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
    3/4 tafli mrożonego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    6 dużych pieczarek
    Łyżka masła
    Serek topiony emelentaler
    300ml śmietanki 30%
    5 suszonych pomidorów
    10dag boczku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przyprawiamy solą i pieprzem A następnie obsmażamy z obu stron na patelni. Szpinak podsmażamy na masełku dodajemy czosnek oraz pieczarki pokrojone w plastry. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy serek topiony oraz śmietankę. Gdy wszystkie składniki się połączą przekladamy sos do naczynia żaroodpornego i układamy na sosie podmazonego fileta. Boczek kroimy w kostkę który następnie również podsmażamy. Na mięso i sos dokładamy podsmażamy boczek oraz pomidoramy pokrojone w paski. Przykrywamy naczynie i wkładamy do piekarnika na 30min 180st.
    Przed podaniem mięso kroimy w plastry

Porady

Bardzo dobrze smakuje podane z makaronem typu gruba wstążka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pieczarki Pomidor Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować