Bardzo zdrowy obiad, nie wymagający umiejętności kulinarnych. Potrzebny tylko smak :)
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
4 filety z dorsza
pół opakowania mrożonego rozdrobnionego szpinaku
woreczek ryżu
sok z połowy cytryny
przyprawa do ryby
sól
pieprz
2 łyżki jogurtu naturalnego
szklanka wody
garść koperku
Ryba w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Rybę zamarynować w przyprawie do ryby, soli, pieprzu i soku z cytryny. Wstawić do lodówki na godzinę.Śmietanę, wodę, szpinak, koperek, sól i pieprz dokładnie ze sobą wymieszać. Ugotowany ryż ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. ułożyć na tym rybę i zalać sosem szpinakowym. Zapiekać 40 minut w temp. 150 st. C
Komentarze