Ryba w sosie szpinakowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowy obiad, nie wymagający umiejętności kulinarnych. Potrzebny tylko smak :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
    pół opakowania mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    woreczek ryżu
    sok z połowy cytryny
    przyprawa do ryby
    sól
    pieprz
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    szklanka wody
    garść koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Rybę zamarynować w przyprawie do ryby, soli, pieprzu i soku z cytryny. Wstawić do lodówki na godzinę.Śmietanę, wodę, szpinak, koperek, sól i pieprz dokładnie ze sobą wymieszać. Ugotowany ryż ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. ułożyć na tym rybę i zalać sosem szpinakowym. Zapiekać 40 minut w temp. 150 st. C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ryż Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować