Łosoś pieczony w sosie szpinakowym

4.51 (172 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pieczony łosoś w sosie szpinakowym to nieskomplikowana potrawa - każdy bez problemu ją przygotuje - łatwe ,bardzo zdrowe i smaczne !
Łosoś idealnie komponuje się ze szpinakiem - doskonale pasują do niego pieczone ziemniaki z sałatą lodową ogórkiem i jogurtem naturalnym . Polecam w tej wersji.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z łososia ok 300 g
    -szpinak świeży ( ok 150 g)
    -1 ząbek czosnku
    -łyżka mąki kukurydzianej
    -sól
    -pieprz
    -1 szklanka mleka
    -starty ser ( 2 łyżki )
    -pół cytryny
    -gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Łosoś pieczony w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z łososia kroimy na 3 kawałki -nacieramy go solą , pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
    Szpinak siekamy . Odlewamy odrobinę mleka do szklanki i rozrabiamy z mąką -resztę mleka gotujemy i dolewamy rozmieszana mąkę w mleku -mieszamy aż sos zgęstnieje . Kolejno dorzucamy szpinak , starty ser i doprawiamy solą, pieprzem , czosnkiem przeciśniętym przez praskę i gałka muszkatołową- chwilę jeszcze trzymamy na ogniu. Następnie wlewamy sos do naczynia żaroodpornego układamy łososia i pieczemy w 200 stopniach 15- 20 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować