Ryba w chrzanie

4.5 (162 ocen)

Dla tych, którym znudziła się tradycyjna panierka.

Składniki:

  • -3 filety z mmintaja
    -150g chrzanu w słoiku
    -150g bułki tartej
    -łyżka masła
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w chrzanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Rozmrożone filety osuszamy na papierowym ręczniku, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy bułkę tartą z chrzanem, dodajemy roztopione masło. Na blachę wykładamy połowę panierki, układamy filety i posypujemy pozostałą panierką. Pieczemy ok 30 min. w temp. 150st.

Porady

Rybę można podawać z sosem tzatziki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Mintaj

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować