Ryba w cieście

  • wyświetlono: 18171 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Filet z ulubionej ryby w cieście z bąbelkami, tak określiła to danie córka widząc jak dodaje wodę gazowaną do mąki. Dzieci polubią rybę podaną w ten sposób, na moją córkę to podziałało;)

13245297_1154231471275341_6923806707503637245_n
  • 20min

Składniki

filet ulubionej ryby (u mnie mintaj)
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki wody gazowanej
1 jajko
2 szczypty soli
szczypta pieprzu (u mnie kolorowy)

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba w cieście

  • 1. Filet myjemy, nacieramy solą i pieprzem.
    Mąkę łączymy z wodą i jajkiem, mieszając tworząc gęste jednolite ciasto.
    Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
    Rozgrzewamy tłuszcz na patelni (u mnie masło klarowane)
    Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiano.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami, dzieci pewnie ucieszą się z frytek;)

Porady

w wersji dla dorosłych zamiast wody możemy użyć piwa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurybamintajfilet z mintajakonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

ryba w cieście piwnym

Dodane przez: mariosylwia

Ryba w cieście piwnym

:-) Gorąco polecam (-:

Ryba w cieście drożdżowym

Dodane przez: ilka_86

Ryba w cieście drożdżowym

Pyszna potrawa z farszem pieczarkowo-serowym...

Gotowa kanapeczka w przekroju

Dodane przez: Sylwia7

ryba ze szpinakiem w cieście francuskim

Pamiętacie bajkę o Marynarzu Popeye?...

Niedzielny obiad.

Dodane przez: marcel

Ryba w cieście

Ta potrawa jest ciekawa, ponieważ...

ryba w cieście

Dodane przez: mariosylwia

Ryba w cieście

:-) Gorąco polecam (-:

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE