Ryba w chrzanie (z piekarnika)

4.49 (188 ocen)

  • 40 min

Niezwykle soczysta ryba z ostrym akcentem, banalnie prosta w przygotowaniu. Doskonała propozycja na obiad i kolację.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 płaty ryby morskiej (świeżej lub rozmrożonej),
    4 duże liście chrzanu,
    3 łyżki dobrej jakości majonezu,
    4 łyżeczki chrzanu tartego ze słoiczka,
    przyprawa do ryb, najlepiej cytrynowa,
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w chrzanie (z piekarnika) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty ryby wypłukać i osuszyć. Oprószyć solą i posypać przyprawą do ryb.
  • 2. W miseczce rozrobić majonez z chrzanem.
  • 3. Z liści chrzanu ściąć główny nerw ( liście będą wtedy bardziej elastyczne, nie będą łamały się przy zawijaniu ryby).
  • 4. Płaty ryby poukładać w poprzek na liście chrzanu, a na wierzchu każdego kawałka ryby rozsmarować po łyżce sosu majonezowo – chrzanowego. Zawinąć.
  • 5. Tak przygotowaną rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 30 minut.

Porady

W ten sposób można przygotować każdy gatunek ryby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować