" Soczysta ryba pod kruszonką panade "

0 (0 ocen)

  • 15 min

Soczysta ryba pod maślano - ziołową chrupiącą kruszonką.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    ( na 4 porcje )


    - filety rybne ( np. miruna ) - 500 g


    Panade:

    - okruchy chleba - 50 g
    - masło - 125 g
    - musztarda - 2 łyżki
    - sok z cytryny - 1 łyżeczka
    - szczypiorek - 1 pęczek
    - sól - 1 szczypta
    - pieprz - 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Kruszonka

" soczysta ryba pod kruszonką panade " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rybka 1.
    Panade:


    Chleb drobniutko kruszymy.

    Szczypiorek siekamy.

    Mieszamy to z masłem , musztardą , sokiem i przyprawami.

    Z masy formujemy wałek.

    Dzielimy na 4 równe części.

    Formujemy prostokąty o wielkości kawałków ryb.

    Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na ok. godzinę
    ( ważne! )



    Dalej:

    Ryby oczyścić.

    Oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.

    Ułożyć w formie do zapiekania.

    Na rybach ułożyć kawałki zamrożonej kruszonki.

    Wstawić do nagrzanego do ok. 180C piekarnika na ok. 15 - 20 minut.
    ( Ryba ma się upiec a kruszonka zezłocić ).


    Zajadamy gorące z ulubionymi dodatkami!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować