Ryba po andaluzyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozmrażamy, oprószamy solą i pieprzem i kroimy na kawałki. Jajka rozkłócamy.
2.Kawałki ryby maczamy w jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
3.Cebulę drobno kroimy, szklimy ją na patelni, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, całość studzimy. Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobniutką kostkę. Majonez mieszamy z koncentratem pomidorowym, doprawiamy do smaku.
4. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy sos majonezowy i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Sos można podać od razu, ale najlepszy jest po "przegryzieniu".
Rybę wykładamy na półmisek i podajemy z sosem.
Smacznego :)
Porady
Danie świetnie smakuje z ziemniakami z wody lub grzankami.
Komentarze