Ruskie kopytka

4.99 (192 ocen)

Pyszna alternatywa dla kopytek i farszu ruskiego

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    200 g sera białego
    1 duża cebula
    1 jajko
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej + do posypania stolnicy
    sól , pieprz

    dodatkowo
    2 pętka kiełbasy śląskiej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (192 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Ruskie kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę kroimy drobno smażymy na rozgrzanym oleju.
    W tym czasie ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub dokładnie ugniatamy , dokładamy ser biały , podsmażoną cebulkę i jajko . Wsypujemy mąkę oraz przyprawy. Wyrabiamy ciasto.
  • ruskie kopytka 2. Stolnicę posypujemy mąką , Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki , formujemy wałeczki , kroimy ukośne " kopytka"
  • 3. W garnku zagotowujemy wodę , wrzucamy kopytka gotujemy do wypłynięcia.
    Podajemy okraszone pokrojoną drobno , podsmażoną kiełbasą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.99 (199 ocen)

Kopytka z serem

To może cię zainteresować