Rumiane jajka z patelni

0 (0 ocen)

Odskocznia od tradycyjnej wersji jajek po polsku.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

    Dodatki do farszu:
    100 g serka topionego z papryką
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku

    Dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rumiane jajka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rumiane jajka z patelni 1. Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Żółtka wyjąć i rozetrzeć razem z serkiem. Dodać zioła oraz przyprawy - wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić białka przepołowionych jajek tak, by farsz był lekko rozsmarowany na ich całej powierzchni (od przekrojonej strony).
  • Rumiane jajka z patelni 2. Jajka obtoczyć w bułce tartej tylko stroną z farszem i smażyć na rozgrzanym oleju kilka min tylko na tej stronie.
  • Rumiane jajka z patelni 3. Gotowe jajka lekko ostudzić na patelni (pozostawić na kilka min na patelni), następnie zdjąć z patelni.
    Podawać jeszcze ciapłe lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Sery Zioła Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować