rosół i galaretka z drobiu mieszanego

4.5 (162 ocen)

tak mamy z szybkowara dobry rosołek na obiad i galaretkę na kolację............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 6 sztuk, indycza szyjka 1 sztuka, gęsie udka 2 sztuki, kacze udka 2 sztuki, udka kurczaka 2 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kucharek 1,5 łyżki, kurkuma mielona 3/4 łyżeczki, woda 4 litry............ GALARETKA: żelatyna 5 łyżeczek, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka - kolorowa, papryczka chili 1 mała, wywar drobiowy 1 litr, sok z cytryny 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Galaretki

Rosół i galaretka z drobiu mieszanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. umyte porcje drobiowe włożyć do szybkowara, dodać obraną włoszczyznę, ziele, liście laurowe, kurkumę, kucharka, wlać wodę
  • etap 2. zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania gotować na minimalnym ogniu z 35 minut
  • etap 3. po zakończeniu gotowania zostawić szybkowar a ciśnienie samo zejdzie - z 10-15 minut, szybkowar otworzyć i cedzakiem wyjąć składniki
  • etap 4. rosół podać z ugotowanym makaronem nitki, z marchewką i natka pietruszki, dodać [pie[rzu mielonego do smaku
  • etap 5. porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli
  • etap 6. żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować