Rosół tajski

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -2 łyżki oleju
    -1 cebula
    -4 ząbki czosnku
    -2 łyżki startego świeżego imbiru
    -5 gwiazdek anyżu
    -3 kawałki kory cynamonu (przekrojone wzdłuż)
    -1 papryczka chili
    -kilka skrzydełek kurczaka
    -5 listków limonki kaffir
    -ciemny sos sojowy
    -tajski sos rybny
    -limonka
    -sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół tajski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy do zeszklenia. Dodajemy posiekany czosnek i imbir, anyż, korę cynamonu i chili. Smażymy chwilę mieszając i wlewamy 2 l wody. Dodajemy skrzydełka z kurczaka i liście limonki. Gotujemy na wolnym ogniu, pod przykryciem 1,5 h. Doprawiamy sosem sojowym, sosem rybnym i sokiem z limonki. Przecedzamy przez sito.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować