Szwajcarskie kotlety

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -4 piersi kurczaka
    -4 plasterki żółtego sera
    -łyżka mąki
    -1 jajko
    -3 łyżki bułki tartej
    -natka pietruszki
    -1/2 szklanki oleju
    -sól
    -pieprz

Szwajcarskie kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka rozbijamy na cienkie płaty. Każdy płat doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Na połowie rozbitego fileta kładziemy plaster sera i przykrywamy drugą połową fileta. Brzegi mocno ściskamy lub spinamy wykałaczkami. Obtaczamy kotlety najpierw w mące, następnie w rozbitym jajku, a wreszcie w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po 4 minuty.

Komentarze

Podobne przepisy