Szwajcarskie kotlety

  • wyświetlono: 222 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

-4 piersi kurczaka
-4 plasterki żółtego sera
-łyżka mąki
-1 jajko
-3 łyżki bułki tartej
-natka pietruszki
-1/2 szklanki oleju
-sól
-pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Szwajcarskie kotlety

  • 1. Piersi kurczaka rozbijamy na cienkie płaty. Każdy płat doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Na połowie rozbitego fileta kładziemy plaster sera i przykrywamy drugą połową fileta. Brzegi mocno ściskamy lub spinamy wykałaczkami. Obtaczamy kotlety najpierw w mące, następnie w rozbitym jajku, a wreszcie w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po 4 minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Szwajcarskie kotlety

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety ziemniaczane z koperkiem

Dodane przez: Skotka

Kotlety ziemniaczane z koperkiem

Często robię te kotlety gdy zostaną...

gotowe

Dodane przez: ziutula

Kotlety ziemniaczane

kotlety ziemniaczane są bardzo...

kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Dodane przez: mariosylwia

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Pyszne kotlety, które możemy podać...

Kotlety pożarskie

Dodane przez: Amatorka kuchenna

Kotlety pożarskie

Delikatne i smaczne kotlety. Miła...

Kotlety pożarskie

Dodane przez: Di bloguje

Kotlety pożarskie

Kotlety są miękkie, soczyste oraz...

Kotlety siekane

Dodane przez: _rybka20_

Kotlety siekane

Alternatywa dla zwykłych kotletów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE