Ryż zapiekany z twarogiem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • -1 szklanka ryżu
    -300 g twarogu
    -2 jajka
    -6 łyżek cukru
    -1 łyżeczka cukru waniliowego
    -garść rodzynek
    -konfitura z czarnej porzeczki

Ryż zapiekany z twarogiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do twarogu dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Miksujemy. Dodajemy ugotowany ryż i rodzynki. Dobrze mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 15 minut. Wyjmujemy i podajemy porcjami z konfiturą z czarnej porzeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Zapiekany ryż z jabłkami i rodzynkami.