Wyśmienita, zdrowa i łatwa w przygotowaniu zupa, która nie zawiera mięsa. Z pewnością posmakuje osobom, które nie mogą rozkoszować się tradycyjnym rosołem z różnych względów zdrowotnych.
40 min
Składniki:
2 marchewki, seler, por, mały korzeń pietruszki, łyżka posiekanej natki pietuszki, cebula, 2 l wody, kostka bulionowa, sól, pieprz, łyżeczka masła, 150 g makaronu pełnoziarnistego.
Jarski rosół adriana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojoną cebulę usmaż na patelni teflonowej bez tłuszczu. Pozostałe warzywa pokrój i razem z usmażoną cebulą zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, sól i pieprz. Następnie gotuj przez 30 minut. Do otrzymanego wywaru dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Ugotowany makaron zalej wywarem.
Komentarze