Jarski rosół Adriana

4.47 (196 ocen)

  • 40 min

Wyśmienita, zdrowa i łatwa w przygotowaniu zupa, która nie zawiera mięsa. Z pewnością posmakuje osobom, które nie mogą rozkoszować się tradycyjnym rosołem z różnych względów zdrowotnych.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 marchewki, seler, por, mały korzeń pietruszki, łyżka posiekanej natki pietuszki, cebula, 2 l wody, kostka bulionowa, sól, pieprz, łyżeczka masła, 150 g makaronu pełnoziarnistego.
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Jarski rosół adriana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulę usmaż na patelni teflonowej bez tłuszczu. Pozostałe warzywa pokrój i razem z usmażoną cebulą zalej wrzącą wodą. Dodaj kostkę bulionową, sól i pieprz. Następnie gotuj przez 30 minut. Do otrzymanego wywaru dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Ugotowany makaron zalej wywarem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.37 (167 ocen)

rosół

To może cię zainteresować