Rollsy z tortilli z tuńczykiem

2.5 (4 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Takie wrapy to świetny pomysł na imprezę czy na kolację.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szt. placków z tortilli
    1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    2 kopiaste łyżki serka typu almette naturalny
    kilka liści sałaty lodowej
    2 garście kukurydzy z puszki
    2 ogórki konserwowe
    1 mała cebula czerwona
    Oliwki do dekoracji.
Wystaw ocenę:

2.5 (4 ocen)

Rollsy z tortilli z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
    Ogórka konserwowego kroimy w cienkie paseczki.
    Cebulę kroimy w cieniutkie pół plasterki.
    Kukurydzę odsączyć.
    Wszystkie powyższe składniki dzielimy na dwie równe części.
    Na blacie rozkładamy placki tortilli, każdy smarujemy równomiernie serkiem almette ( po 1 kopiastej łyżce na każdy) zostawiając 1 cm. margines.
    Następnie rozkładamy po całej powierzchni placka liście sałaty, ogórki, cebulę, kukurydzę na koniec tuńczyka.
    Tortillę zwijamy w rulon ( możemy dodatkowo w połowie zwijania przesmarować placek wzdłuż serkiem)
    Zwinięte placki tortilli zawijamy ściśle w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie kroimy na 2 cm. kawałki, wbijamy wykałaczkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować