Szybkie w przygotowaniu wrapsy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione świeżymi warzywami i pełnym białka tuńczykiem są zdrowa i smaczna propozycja dla dbających o dietę.
20 min
Składniki:
3 pełnoziarniste placki tortilla
strąk czerwonej papryki
czerwona cebula
sałata
serek kanapkowy śmietankowy
tuńczyk w sosie własnym
Wrapsy z tortilli z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy liście świeżej sałaty, kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę i paprykę. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Komentarze