Roller z ciasta francuskiego

4.51 (162 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Naprawdę pyszna potrawa, można ją przygotować na obiad czy kolację. Pyszne z sosem czosnkowym.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ROLLER:
    - ciasto fransuskie: 1 opakowanie
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - kiełbasa podwawelska: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól, pierz, oregano, bazylia do smaku: 1 szczypta
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Roller z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej, podsmażamy na złoty kolor.Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy chwilę. Pieczarki kroimy w kostkę i również podsmażamy na oleju. Podsmażoną kiełbasę łączymy z pieczarkami, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią.
    Ser trzemy na tarce o grubych oczkach.

    Ciasto francuskie przekroić na pół.

    Na każdy kawałek ciasta nakładamy połowę farszu i tartego sera, zwijamy. Należy dobrze skleić brzegi.

    Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25 minut.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować