Roladki z piersi kury z brokułowo-serowym farszem

4.67 (6 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Pierś z kury w nowej odsłonie w postaci roladek wypełnionych aromatycznym farszem. Przepis jest na 16 roladek a więc większą porcję, serdecznie polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 8 podwójnych piersi z kury
    1 duża główkę brokuły
    1 cebulę
    2 ząbki czosnku
    1 serek typu Almette
    1/2 - 2/3 szklanki startego żółtego sera
    Sól, pieprz
    3 jajka
    Bułka tarta do panierowania
    Mąka pszenna do panierowania
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.67 (6 ocen)

Roladki z piersi kury z brokułowo-serowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kury umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym przekroić wzdłuż na pół każda pierś lekko rozbić młotkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, dodać na rozgrzany tłuszcz i lekko zeszklić, dodać posiekany czosnek i razem poddusić. Brokuła zblendowac i dodać do cebuli chwilę smażyć ok. 2-3 minuty. Farsz zestawić z ognia do wystygnięcia. Następnie dodać serek Almette i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na każdy płat mięsa nakładać łyżeczka farsz oraz ser żółty, mięso zwinąć w rulonik. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu że wszystkich stron. Roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać niewielka ilością wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować