Roladki z pieczoną papryką

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 podwójne filety z kurczaka
    • 4 plastry żółtego sera
    • 2 papryki czerwone
    • 50 g Rukoli
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 całe jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Roladki z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. Paprykę myję, osuszam, zawijam w folię aluminiową i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 200 °C. Po upieczeniu studzę, usuwam nasiona, skórkę i kroję w paski.
  • farsz 2. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprze.
    Na każdym kawałku mięsa układam po połówce żółtego sera, pasku papryki i kilka listków Rukoli.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Rukola Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować