• 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Schabowe roladki z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne roladki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 cebula
    • 1 marchew
    • 1 pietruszka
    • 10 dag pieczarek
    • ½ puszki groszku konserwowego
    • Olej do smażenia
    • 100 g serka topionego z ziołami
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Rycerskie roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą
  • farsz 2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    Marchew oraz pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodaję do cebuli.
    Pieczarki myję, drobno kroję i łączę z warzywami. Doprawiam pieprzem oraz solą.
    Pod koniec smażenia dodaję groszek odlany z zalewy, serek topiony i smażę do chwili jego rozpuszczenia.
  • farsz 3. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
  • roladki 4. Panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 5. Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować